Kiezen voor een bureau of een zit sta bureau?

De optimale werkplek die ontstaat niet zomaar. Je moet je er natuurlijk fijn in voelen, maar bovenal ook comfortabel. Een goede werkhouding is hierbij cruciaal, helemaal als je bedenkt, dat er steeds meer zit gerelateerde klachten zijn dan ooit. Kantoorbanen zijn hiervoor een groot gedeelte verantwoordelijk. Tenminste een slechte zithouding tijdens het werk is hiervan een boosdoener. Daarom is het zo belangrijk om altijd een goed bureau en een goede bureaustoel te hebben. Nu ben jij opzoek naar een goede of meerdere goede bureaus. Je hebt alleen ook gehoord van zit sta bureaus ten opzichte van normale bureaus. Nu ben je gaan twijfelen of dit misschien ook wat voor jou is. Hieronder leggen we uit, wat voor jou de beste keuze kan zijn. 

Het verschil tussen een normaal en een zit sta bureau 

We weten allemaal wel wat een gewoon bureau is. Je legt je spullen erop, gaat zitten op je stoel en je kan aan het werk. Misschien dat je hem bij het plaatsen nog even één keer instelt, naar de voor jou gewenste hoogte. Tenminste als het bureau hier al over beschikt. Zo ja dan zal je hier waarschijnlijk ook niks meer aan wijzigen, aangezien dit vaak gepaard gaat met het losschroeven van de poten en het tafelblad. Het is nu eenmaal niet handig om dit elke dag op kantoor te doen natuurlijk.

Dit is dus precies waar het zit sta bureau in verschilt. Waarschijnlijk had je het aan de naam al begrepen, maar achter een zit sta bureau kun je dus ook gaan staan. Dit hoef je gelukkig niet te doen door de hele tafel te demonteren en weer in elkaar te zetten. Nee, tegenwoordig werkt vrijwel ieder zit sta bureau elektrisch. Met een druk op de knop kun je de tafel omhoog en omlaag laten gaan, naar een door jou gewenste hoogte. Dit brengt met zich mee dat je dus niet de hele acht uur van je werkdag zittend doorbrengt, maar ook gewoon even lekker de benen kunt strekken. Je komt na een tijdje ook niet terecht in een verkeerde zithouding, aangezien je gewoon kunt gaan staan wanneer je wilt. Zit je even niet meer lekker? Dan doe je gewoon het bureau omhoog en kun je gaan staan.

Dit is niet altijd even handig. Wat je zal opvallen is dat dit soort bureaus veelal op zichzelf staan. Dit komt dus doordat je anders steeds tegen iemand anders zijn bureau aantikt, wanneer ze dicht op elkaar staan. Beide bureaus hebben dus hun voor- en nadelen.