Wooninspiratie

Op deze pagina vind je inspiratie voor de leukste woon- en tuinprojecten. Alle inspiraties komen uit projecten die Elan Meubelen heeft mogen verzorgen. Hiervoor danken wij al onze klanten. Benieuwd naar onze service of naar een zakelijke samenwerking? Neem contact met ons op.

5 redenen om voor een pvc vloer te kiezen

Is jouw huidige vloer inmiddels behoorlijk versleten? Dan wordt het de hoogste tijd voor een nieuwe. De kans is groot dat je naar een pvc vloer gaat kijken. In veel huizen komen we tegenwoordig namelijk zo’n vloer tegen. Nadeel van pvc is dat het niet het goedkoopste materiaal is. Toch weegt dit nadeel niet op tegen de voordelen. In deze tekst zetten wij 5 redenen op en rijtje om voor een pvc vloer te kiezen.

1. Duurzaam

Als je voor pvc kiest, haal je een duurzame vloer in huis. Pvc vloeren gaan namelijk jarenlang mee. Hoe dit komt? Doordat zo’n vloer afgewerkt wordt met een slijtlaag. De dikte van de slijtlaag kan verschillen. Hoe dikker de slijtlaag, des te langer je plezier beleeft aan de vloer. Hierdoor kunnen we stellen dat een pvc vloer een goede investering is voor de lange termijn.

2. Onderhoudsvriendelijk


Een tweede reden om voor een pvc vloer te kiezen, is omdat je zo’n vloer eigenlijk niet hoeft te onderhouden. Waar je vloerbedekking en tapijt zo nu en dan moet borstelen, is dit bij pvc niet nodig. Pvc vloeren hoef je namelijk alleen maar te stofzuigen en te dweilen. Als je de vloer lange tijd mooi wilt houden, is het wel verstandig om hem eens per twee jaar grondig te reinigen. Hier kun je het beste een speciaal reinigingsmiddel voor gebruiken.

3. Dun

Pvc vloeren zijn aanzienlijk dunner dan vloeren van hout. Heb je vloerverwarming in huis? Dan is dit een derde reden om voor een pvc vloer te kiezen. Doordat pvc een dun materiaal is, laat de warmte uit een vloerverwarmingsinstallatie makkelijk en snel door. Hierdoor is het binnen de kortste keren aangenaam warm in een ruimte. Kies je voor een dikke(re) vloer? Dan kan het langer duren voordat de temperatuur in een ruimte stijgt.

4. Geluiddempend

Woon je in een flat of appartementencomplex? Dan heb je mogelijk zelf ervaren hoe vervelend loopgeluiden kunnen zijn. De persoon die onder jou woont, kan dit namelijk goed horen. Als je voor een pvc vloer kiest, hoef je niet langer bang te zijn voor loopgeluiden. Pvc vloeren zijn namelijk geluiddempend. Plak pvc wordt aan de ondergrond gelijmd, waardoor er geen holle ruimte meer onder de vloer is. Bij click pvc wordt er eerst een geluiddempende ondervloer aangebracht.

5. Talloze mogelijkheden

Een laatste reden om voor een pvc vloer te kiezen, is omdat er talloze mogelijkheden zijn. Ben je fan van een houten vloer? Kies dan voor pvc met houtlook. Deze vloeren hebben een zichtbare en voelbare houtstructuur. Hierdoor lijkt het alsof er een echte houten vloer ligt. Daarnaast kun je ook voor pvc met betonlook kiezen. Pvc vloeren kunnen bovendien in verschillende patronen gelegd worden. Zo kun je kiezen voor rechte stroken, maar ook voor visgraat of Hongaarse punt.