Waar moet je op letten bij een fauteuil kopen?

Een fauteuil kopen is niet zomaar iets. Vaak blijft een fauteuil jaren deel uitmaken van je interieur en daarom is het belangrijk een goede keuze te maken. Een fauteuil waar je jarenlang plezier van zult hebben. Het is daarom belangrijk om over onderstaande onderwerpen na te denken voor de fauteuil kopen. 

Ruimte van de fauteuil

Waar komt de fauteuil te staan? Komt de fauteuil in de studeerkamer of in de woonkamer? Wanneer je de ruimte hebt gekozen kan je ook het model en de kleur van de fauteuil bepalen bij de stijl van je ruimte. 

Functie van de fauteuil

Waarom wil je een fauteuil kopen? Daar zijn verschillende redenen voor. Zo kun je graag een fauteuil willen omdat je het fijn vindt om na een lange dag in een heerlijke en luxe stoel te zitten. Maar je kunt ook een fauteuil willen kopen om een extra dimensie te geven aan de stijl van de ruimte. Er zijn verschillende fauteuils. Fauteuils zonder extra functies, maar ook fauteuils met extra functies zoals een massagestand en relaxstand. 

Voet en model van de fauteuil

De functie bepaalt vaak je keuze rondom een fauteuil kopen. Wat is de plek van de fauteuil in de ruimte? Staat de fauteuil bijvoorbeeld voor het raam, dan is het handig om een draaibare fauteuil te kiezen. Op deze manier kan je lekker dromend naar buiten kijken of juist gezellig praten met anderen die zich in de ruimte bevinden. 

Het materiaal van de voet van de fauteuil geeft ook uitstraling aan je woonstijl. Heb je een landelijk of juist Scandinavische stijl? Dan kun je kiezen voor een houten voet. Met een voet van metaal kies je voor een meer moderne uitstraling. 

Naast de voet is het model ook enorm belangrijk. Er zijn moderne en luxe fauteuils, maar ook comfortabele fauteuils. Over het algemeen zijn fauteuils te onderscheiden in 5 categorieën: relaxfauteuil, clubfauteuil, draaifauteuil, oorfauteuil en een hippe fauteuil. 

Kleur- en materiaalkeuze

Bij het kiezen van een kleur voor de fauteuil en een fauteuil kopen is het belangrijk om ook de andere meubelen mee te nemen in je keuze. Je kunt bijvoorbeeld een foto maken van de meubelen en deze meenemen naar de winkel om er zeker van te zijn dat de fauteuil past bij de overige meubelen. Vaak heb je wel een kleur in je hoofd, maar het ligt ook aan het materiaal wat je kiest want soms kan de kleur anders uitvallen. 

Dan de materiaalkeuze. Leer of stof. Er is geen foute keuze te maken maar het is wel belangrijk om na te denken over de functie van de fauteuil en welke uitstraling je daaraan mee wilt geven. Zo heeft leer een lange levensduur en is het makkelijk schoon te maken. Stof is daarentegen vaak goedkoper en de keus in kleur is groter dan bij leer. Wil je het beste van de beide werelden? Dan is microleer een goede optie. Microleer ziet er mooi en luxe uit, want het lijkt op leer maar tegelijkertijd de warmte van stof en goedkoper. 

Kijk voor een voordelige fauteuil op Naduvi.nl.