4 tips voor een succesvolle moestuin

Het is tegenwoordig steeds meer in de mode om je eigen moestuin te beginnen. Veel mensen stranden al na de eerste poging omdat het toch meer werk was dan het leek. Er gaat namelijk meer werk in zitten dan de meeste mensen denken. Het is echter zeker wel te doen om een succesvolle moestuin te onderhouden. Hieronder lees je over 4 tips voor een succesvolle moestuin. 

Begin klein 

Veel mensen beginnen meteen met een grote moestuin vanaf het begin en geven dan al snel de hoop op. De beste tip voor voor een succesvolle moestuin is dus om klein te beginnen en niet te hard van stapel te lopen. Wanneer het lukt met een kleine moestuin kun je steeds verder uitbreiden. 

Wees selectief

Het is uiterst belangrijk om goed te kiezen welke groenten je gaat planten in je moestuin. Iedere soort groente heeft een andere oogstperiode en heeft andere zorg nodig. Kies dus niet te veel verschillende groenten door elkaar. Dit kan voor een chaos zorgen en uiteindelijk resulteren in slecht verzorgde groenten. Kies daarom maximaal 5-6 gewassen die je echt wilt gaan eten. 

Goed zaaien

Om groenten te laten groeien heb je zaadjes nodig. Het zaaien van deze zaadjes vereist nog best wel wat kennis. Iedere soort groente wordt in een andere periode van het jaar gezaaid. Het is dus belangrijk dat je dit van je groenten weet om zo het beste resultaat te behalen. Tot slot is ook de plaatsing van je zaadjes belangrijk. Zaai je de zaadjes te dicht bij elkaar dan zullen de plantjes niet goed ontkiemen. Zaai je de zaadjes te ver uit elkaar krijgt onkruid de kans om tussen de planten te groeien. Dit zal ook resulteren in het slecht kiemen van de zaadjes. 

De juiste plek

Zonlicht is het allerbelangrijkste voor planten. Zorg er dus voor dat je moestuin genoeg toegang heeft tot zonlicht. Wanneer je een moestuin hebt in een pot of bak houd dan ook rekening met het draaien van de zon. Zet de pot of bak op een plek met zoveel mogelijk zon-uren.