Budgettips voor een mooi interieur

Budgettips-Interieur-Elanmeubelen

Wil jij graag een mooi en luxe interieur, maar heb je er het budget niet voor? Geen zorgen in dit blog lees je verschillende interieurtips voor een mooi interieur met een klein budget. 

Tweedehands meubels 

Ben jij op zoek naar mooie meubels voor een klein prijsje? Neem dan eens een kijkje bij een kringloopwinkel of op marktplaats. Je voorkeur gaat misschien niet uit naar tweedehands spullen. Dit betekent niet dat je alles hier moet kopen, maar ze hebben in tweedehandswinkels mooie spullen te koop. Je zal maar net soortgelijke eettafelstoelen vinden die bij een meubelzaak drie keer zo duur zijn als bij de kringloopwinkel. Dat is toch mooi meegenomen? Een kijkje nemen bij een kringloopwinkel of op marktplaats kan zeker geen kwaad.

Hergebruiken van meubels

Een nieuwe interieur hoeft niet altijd duur te zijn. Je kan je oude meubels of meubels van vrienden of kennissen zeker een nieuw leven geven. Hierdoor hoef je geen geld uit te geven aan nieuwe meubels en heb je toch mooie meubels. Heeft je moeder een kast die ze niet meer mooi vindt en weg wil doen? Dit is je kans. Schuur de kast een keer en verf de kast opnieuw. Op deze manier heb je een mooie kast die eruitziet als nieuw. 

Minder is meer

Wanneer je een klein budget hebt voor je interieur betekent dit niet dat je van je geld zoveel mogelijk spullen moet kopen. Een vol interieur is zeker niet wat je wilt, een vol interieur geeft een rommelige uitstraling. Bepaal van te voren je budget en schat in wat alles gaat kosten, op deze manier heb je voor jezelf een duidelijk beeld van wat je wilt hebben of nodig hebt en ga je geen onnodige spullen kopen. 

Eyecatcher

Bij een klein budget is het mooi om voor een eyecatcher te gaan. Door de eyecatcher wordt de aandacht direct gevestigd op het ene item. Als eyecatcher kan je bijvoorbeeld kiezen voor een groot schilderij of een gekleurde bank. Dit zijn manieren waarop je de aandacht op een item in de woning kan vestigen. Een eyecatcher kan een wat duurder item zijn, maar trekt wel de aandacht waardoor de rest van het interieur niet duur hoeft te zijn.