Hoe richt je een studentenkamer in?

Als je op kamers gaat moet je waarschijnlijk gaan kiezen met welke meubels je de kamer het slimst gaat inrichten omdat deze kamer een stuk kleiner is dan je gewend was. Zo niet, (lucky you!). Hoe richt je de kamer nu zo in dat je het slimst gebruik maakt van de kleine ruimte die je hebt. Dat lees je hier. 

Slimme oplossing voor een bed

Slapen ga je sowieso doen in je kamer, dus een bed móet je hebben. Maak slim gebruik van het bed door er een te kopen waar je opberglades onder kan monteren. Zo kun je extra spullen kwijt onder je bed en maak je de kamer niet kleiner. Wat ook een slim idee kan zijn is een hoogslaper. Een hoogslaper neemt bijna geen ruimte in omdat je er ook onderdoor kan lopen. Je zou je bureau eronder kunnen zetten, zo creëer je ook meer ruimte. 

Kasten, schappen

Verschillende kastjes in je kamer zijn handig om spullen in op te bergen. Zet bijvoorbeeld een (hoge) smalle ladekast langs je bureau. Hier kun je dan je schoolspullen kwijt en voor de meiden, make-up en andere producten. Niet in alle studentenkamers mag dit, maar je kunt ook schappen aan de muur vastmaken. Hier kun je ook allerlei spullen op zetten, of bijvoorbeeld planten. Die maken je kamer meteen gezellig. 

Goed licht

Dit is heel belangrijk in je studentenkamer. Zorg voor verschillende sfeerlichtjes en een bureaulamp om te studeren of je make-up te doen. Qua sfeerverlichting is het leuk om kerstverlichting te kopen of andere snoer lampjes. Hiermee kun je je kamer een stuk knusser maken. 

Gezellig maken   

Maak je kamer gezellig door het in te richten met leuke kussentjes, een schapenvacht, plaid of deken. Fotolijstjes of je foto’s aan de muur plakken met washi tape maken je kamer ook meteen persoonlijker. Ook planten en lampjes doen het altijd goed. En voor de studenten die echt alle planten dood laten gaan, kunstplantjes kunnen ook heel leuk zijn ;).