Hoe verkoop ik mijn huis zo snel mogelijk?

Verkopen-Huis-Elanmeubelen

Wanneer je je huis gaat verkopen wil je hier zo veel mogelijk winst op maken, maar dan moet je wel een koper hebben. Jij bent niet de enige die zijn/haar huis verkoopt, dus je wilt je onderscheiden van andere verkopers. In dit blog lees je hoe jij je huis kunt onderscheiden ten opzichte van andere verkopers.

Tip 1: Buitenkant huis

Wanneer je je huis gaat verkopen zul je ook bezichtiging hebben. De potentiële koper kijkt niet alleen naar de binnenkant van de woning. Je huis kan er van binnen wel heel netjes uitzien, maar als de buitenkant onverzorgd is, is de kans dat de potentiële koper afknapt erg groot. Dit wil je voorkomen, zorg dus dat zowel de binnen- als buitenkant van de woning er netjes en verzorgd uitziet. Was de ramen, schöffel de tuin een keer en haal het onkruid weg. Hierdoor ziet de buitenkant van je woning er direct een stuk meer verzorgd uit.

Tip 2: Schoonmaken

Een tip die erg voor de hand ligt, maar nog wel eens door verkopers wordt overgeslagen is het schoonmaken van de woning. Iedere potentiële koper vindt het prettig om in een woning te komen kijken die schoon is en waar de stofwolken niet in het rond vliegen. Zorg er ook voor dat er geen spullen meer op de grond slingeren. Het is tevens verstandig om huisdieren tijdelijk het huis uit de doen. Huisdieren tijdens een bezichtiging is een no go voor veel mensen.

Tip 3: Geen onderhoud

Het grootste deel van de kopers die op zoek is naar een woning is op zoek naar een woning die helemaal in orde is. Een huis zonder gebreken spreekt mensen meer aan dan een huis waar bijvoorbeeld de douche niet werkt. Zorg daarom dat alles in het huis werkt en heel is, op deze manier is de kans dat je je huis verkoopt direct een stuk groter. 

Tip 4: Frisse lucht

Deze tip kost geen geld en weinig moeite, maar is wel aangenaam voor de klant. Frisse lucht in huis is zeer prettig. Dit is erg eenvoudig, zet de ramen open en laat alles goed doorluchten. Verder is de geur van verse koffie of koekjes een goede binnenkomer. Je kan eventueel nog gebruik maken van een huisspray voor een lekker geur in huis. 

Tip 5: Gastvrij

De laatste tip is wees gastvrij. Geloof het of niet, maar er zijn nog genoeg mensen die hier nog wat van kunnen leren. Een potentiële koper voelt zich veel meer op zijn/haar gemak bij een vriendelijke, oprechte en geïnteresseerde verkoper.