Babykamer: verbouwen of slim indelen?

Elan Meubelen Babykamer

De reden dat je deze blog leest is misschien wel omdat je binnenkort vader of moeder wordt. En daarom zoek je naar inspiratie voor een babykamer. Wij zetten voor je op een rijtje wat er niet mag ontbreken in een trendy en moderne babykamer.

Dit heeft elke babykamer!

Enig idee wat je nodig hebt voor een babykamer? Uiteraard moet de kleine lekker kunnen slapen. Dit doen ze in een wieg, later in een commode. Wij adviseren om altijd een ledikant om in te slapen aan te schaffen. Veel baby’s doen het hierin erg goed en is praktisch ontzettend makkelijk in gebruik.

Als kersverse vader of moeder is het fijn om in een stoel naast je baby neer te ploffen. Gelukzalig kun je de baby bekijken. Tot je aan het werk moet: de baby huilt of moet zelfs verschoond worden. Dan is het handig om in een kastje – binnen handbereik – belangrijke spullen nabij te hebben.

Slim indelen gaat boven verbouwen

Een babykamer heeft aan een paar vierkante meter al genoeg. Verbouwen is daarom in de meeste gevallen helemaal niet nodig. Het bespaard ook een hoop verbouwingsstress. Dat kun je echt niet gebruiken voorafgaand aan een bevalling.

Slim inrichten van je babykamer is helemaal niet zo moeilijk. Een ledikant is al een oplossing: de meeste kunnen handig ingeklapt worden om de kleine te verschonen of uit bed te halen. Een ander voorbeeld is een kast of kist met verschillende lades boven elkaar. Ook dat scheelt in het bezetten van ruimte door een onhandig grote kast.

Ook bestaan er handige uitklapbare commodes. Deze zijn aan de muur te bevestigen en klap je uit. Alle spulletjes die je nodig hebt blijven tegen de muur in de kast staan, terwijl de lade horizontaal uitgeklapt wordt. Veel handiger dan dit gaat het niet worden bij een kleine kinderkamer.

Kinderkamer styling

Lichte en neutrale kleuren zijn hot voor een kinderkamer. Niet alleen omdat het een rustgevende uitstraling geeft, het maakt de kamer ook niet eens ruimtelijker. Het enige nadeel is dat het daglicht kan reflecteren, waardoor je baby een verhoogde kans heeft op wakker liggen. Maar ook daar zijn oplossingen voor.

Kinderkamer decoratie doe je met knuffels, kussens, posters, slingers en ga zo maar door. Het aankleden van je kinderkamer doe je ook door te kiezen voor leuke dekbedovertrekken, kussens, mobiles boven het ledikant, et cetera. Genoeg kansen op keuzestress. Dus ga vooral niet voor verbouwen: kies voor slim inrichten!