Binnenkort verhuizen of verbouwen? Let hier dan op!

Verhuizen of je huis verbouwen is altijd spannend, de keuzestress begint al maanden van tevoren. Welke kleur moet er op de muren, welke kleuren gaan we combineren en waar moet alles komen te staan? Dit zijn allemaal vragen die je jezelf stelt. Lees hier tips waar je op moet letten.

Kleuren

Kleuren verwerken in je muren en meubelen is natuurlijk leuk, maar welke kleur past het beste bij de ruimte? Het is aan te raden om te kiezen voor twee basiskleuren, twee kleuren die goed bij elkaar passen. Wanneer je deze twee kleuren verwerkt in bijvoorbeeld een van de muren, kussens op de bank en andere accessoires, creëer je rust en eenheid in huis. Kleuren hebben daarnaast invloed op het gevoel van grootte van de ruimte, donkere kleuren op de muur geven het idee dat een ruimte kleiner lijkt. Het is aan te raden om geen gebruik te maken van een seizoenskleur in je verf, het kan gaan vervelen en daarnaast kan een felle kleur zorgen voor gebrek aan warmte in de winter.

Interieur

Op het gebied van interieur is er natuurlijk heel veel mogelijk, een minimale inrichting of juist goed gevuld, dit zijn keuzes die je moet maken. daarnaast zijn er ook verschillende stijlen waar je uit kunt kiezen. Kies je voor een industriële look, een moderne en strakke look of juist meer voor een klassieke inrichting. Ook met de keuze voor het interieur is het belangrijk om rekening te houden met het formaat van de ruimte. Als je een kleine ruimte met weinig spullen inricht, kan het groter lijken. Terwijl een grote ruimte kleiner lijkt wanneer het heel vol staat. Het is leuk om te spelen met je interieur, soms kan het al heel veel uitmaken waar de spullen staan. Belangrijk is wel om een eenheid te creëren, meubels in ongeveer dezelfde stijl. Je kunt hier uiteraard mee spelen, maar voor de rust in je ruimte is het goed om zoveel mogelijk voor één stijl te kiezen.

Combineren

Als je voor kleuren en een stijl interieur hebt gekozen is het tijd om te gaan combineren. Het is leuk wanneer je een meubel in een basiskleur hebt, wit, grijs of zwart, om dan gekleurde accessoires toe te voegen. Wanneer je een zwart meubel hebt met een houten bovenkant hebt is het mooi om deze te plaatsen voor een muur met een frisse kleur. De combinatie van warme kleuren en frisse elementen zorgen het hele jaar door voor de juiste sfeer in huis. Als je twijfelt over welke kleuren bij elkaar passen, kun je terecht bij de meeste meubelzaken, zo krijg je er meteen een gevoel bij.

Het inrichten van je woning kan voor stress zorgen, maar wanneer je hier zorgvuldig over nadenkt, krijg je er je droomhuis voor terug. Het leukste is om dit samen te doen, verschillende meningen zorgen vaak voor een mengeling van stijlen, wat vaak goed uitpakt!