Zo richt je je slaapkamer in!

De slaapkamer is een een belangrijke kamer voor iedereen. Hier kom je tot rust en kan je even lekker op jezelf zijn. Deze kamer is daarom vaak persoonlijk. Toch blijkt het soms lastig om te kiezen hoe je jouw slaapkamer in moet richten. Hier vind je een goede aanpak over hoe je dit het beste kan doen.

Oriëntatiefase

Het is handig om je eens te oriënteren op wat er allemaal is qua kamerinrichting. Maak bijvoorbeeld een moodboard met kleuren, meubels en stijlen die je mooi vindt. Denk ook na over de basis van je kamer, namelijk de vloer, de muren en de gordijnen. Houd je moodboard beperkt zodat je niet teveel keus hebt waardoor je alsnog niet kan kiezen. Met zo’n moodboard kan je snel zien wat goed bij elkaar past en wat jij in je kamer wilt hebben.

Basis en plattegrond

Als je de stijl inmiddels weet kun je gaan beginnen met het uitkiezen van de meubels. In de oriëntatiefase heb je als het goed is al een aantal meubels verzameld die je mooi vindt en in je nieuwe kamer passen. Zoek als het nodig is nog aanvullende meubels op en kies de beste uit. Meet je kamer op en maak een plattegrond met bijvoorbeeld schaal 1/25 of 1/50. Zo kan je goed zien of de meubels passen qua afmetingen. Tegelijkertijd met het kiezen van de meubels denk je na over hoe de basis van de kamer hier goed op aan kan sluiten. Soms is het handig om de basis aan te passen aan de meubels als je al veel meubels hebt. Als je nog geen meubels hebt kan het makkelijk zijn om het andersom te doen. Bedenk voor jezelf wat het makkelijkst is.

Details

Als laatste kun je kleine details gaan toevoegen die de kamer opleuken. Accessoires en verlichting kunnen veel sfeer geven aan je kamer dus bedenk wat het beste bij je kamer past. Ook hiervoor kun je ideeën uit je oriëntatiefase halen of eventueel opnieuw gaan oriënteren op deze details.