Je huis schoonmaken in 30 minuten

Stel, een vriend belt je of hij bij jou een kop koffie kan komen drinken, maar je huis is een bende. Maak je dan geen zorgen, zo krijg je je huis binnen 30 minuten schoon.

Focus op de dingen in het zicht

Je hele huis schoonmaken in 30 minuten is eigenlijk onmogelijk, daarom moet je focussen op de dingen waar je zelf ook op zou letten bij een ander. Zorg dat alles wat je gasten gaan zien opgeruimd is. Je hoeft dan niet alle kamers in je huis schoon te maken, je kan gewoon de deuren dicht doen van de kamers die je bezoek niet hoeft te zien.

Doekjes

Veel dingen kun je niet grondig schoon schrobben, gebruik daarom doekjes in plaats van sponzen. Veeg met deze doekjes het stof weg en probeer ervoor te zorgen dat aluminium dingen goed glanzen. Dat geeft een hele schone uitstraling waardoor je gasten gaan denken dat je huis op en top schoon is.

Stofzuiger

Stofzuig plekken waar je snel naar kijkt. De vloer is vaak niet in je gezichtsveld als je zit, maar bijvoorbeeld de plinten nog net wel. Stofziug de plinten daarom wel, en de vloer alleen als je tijd overhebt. Door de details schoon te maken gaan je gasten sowieso snel denken dat alles schoon moet zijn, als zélfs de plinten schoon zijn, dan moet alles wel schoon zijn.

WC

De kans dat je gasten de wc gaan gebruiken is groot, zorg daarom dat de wc goed schoon is en het liefst lekker en schoon ruikt. Maak de binnenkant van de wc schoon met een wc borstel en spuit luchtverfrisser in de lucht zodat alles er goed uitziet en lekker ruikt.