Je slaapkamer rustgevend inrichten doe je zo!

Je slaapkamer is dé plek om tot rust te komen. Helaas is de slaapkamer bij veel mensen die al te rustgevend ingericht. Je nieuwe slaapkamer inrichten of je oude een update geven is dus niet alleen heel leuk, maar ook heel belangrijk. Alles in jouw slaapkamer heeft veel invloed op jouw nachtrust. Maar waar moet je beginnen? We gaan het je in dit artikel stap voor stap uitleggen. Dus lees snel verder!

Kleuren

Om te beginnen kun je rekening houden met de kleuren die je gebruikt bij de inrichting van je slaapkamer. Maar welke kleuren kun je het beste gebruiken om heerlijk tot rust te komen? Uit onderzoek is namelijk gebleken dat mensen met een blauw kleurtje in de slaapkamer gemiddeld beter en langer slapen dan mensen met een andere kleur in de slaapkamer. Deze mensen slapen gemiddeld net geen acht uur per nacht en laat dat nou net heel gezond zijn. Andere aanraders zijn geel en groen. Mensen uit deze categorie sliepen gemiddeld zeven uur en veertig minuten per nacht. Ook helemaal niet slecht.

Meubels

Tja, wat is het belangrijkste meubel in je slaapkamer? Het bed natuurlijk! Dit meubel is prominent aanwezig in je slaapkamer en bepaalt dus voor een groot deel hoe het er daar uitziet. Maar kies een bed nooit uit omdat het mooi of lekker betaalbaar is. Het is vooral belangrijk dat je er goed op kunt slapen. Een goed matras is namelijk ontzettend belangrijk voor een goede nachtrust.

Gordijnen

Het wordt zo makkelijk vergeten, maar er is maar weinig lekkerder dan een slaapkamer die je helemaal donker kunt maken. Zo heb je er geen last van als het buiten nog licht is en je wel wil slapen. Ook als het al heel vroeg ‘s ochtends licht wordt, slaap je lekker door.

Frisse lucht

Zorg er tot slot voor dat er voldoende frisse lucht op je kamer komt. Wakker worden in een sauna is namelijk helemaal niet prettig en het kan ook nog eens hoofdpijn veroorzaken. Zet daarom altijd een raampje open. Ook in de winter! Kruip lekker onder de warme dekens en geniet van de frisse lucht. Zo weet je zeker dat je uitgerust wakker wordt zonder hoofdpijn.