Zo style je jouw keuken

De woonkamer is al lang niet meer de enige ruimte waarin wordt geleefd, steeds vaker gebeurt dit ook in de keuken. De keuken wordt daardoor steeds vaker een deel van het interieur. Daarom is het ontwerp, de indeling en de uitstraling van de keuken dan ook erg belangrijk, aangezien je niet in een onaantrekkelijke keuken wil zitten. De styling van je keuken zegt alles over jouw als persoon en dit wil je natuurlijk zo goed mogelijk weergeven. Hier geven we je een aantal tips om jouw keuken te stylen.

Tegels

Dit is de meest gangbare manier van het stylen van de muur achter het aanrecht. De tegels zijn namelijk makkelijker schoon te maken dan bij een standaard muur. Maar dat is niet het enige waar deze tegels goed voor zijn. De tegels zorgen namelijk, door de glanslaag die er op zit, voor een weerkaatsing van het licht dat naar binnen valt. Dit zorgt ervoor dat jouw keuken groter kan lijken dan hij werkelijk is. Om jouw keuken helemaal eigen te maken kan je er voor kiezen om verschillende tegels te gebruiken. Of door bijvoorbeeld dessins aan te brengen. 

Personaliseren

Vaak is dit de makkelijkste manier om jouw keuken ‘eigen’ te laten lijken. Denk bijvoorbeeld aan een prikbord waar je jouw favoriete recepten, boodschappenlijstje of andere papieren kwijt kan. Ook kan je kiezen voor een soort gaaspaneel waar je kaartjes en dergelijke in kan klippen. Wil je echt creatief te werk gaan, verf dan een klein deel van de muur met krijtverf. Dan kan je hier natuurlijk al jouw notities opschrijven en voelt het nog meer eigen.

Opgeruimd staat netjes

Mensen proberen vaak zoveel mogelijk om al hun keukengerei op te ruimen, maar vaak blijven de spullen die dagelijks worden gebruikt rondzwerven op het aanrecht. Kies er dus voor om bijvoorbeeld een aantal plankjes in de keuken te monteren, waar je dan de meest gebruikte spullen kwijt kan. Ze zijn nog makkelijk te bereiken, maar zo krijg je wel een meer opgeruimd gevoel. Je kan er ook voor kiezen om deze spullen juist allemaal bij elkaar op een dienblad op het aanrecht te zetten. Ook blijft het dan nog toegankelijk en creëer je tegelijk een aantrekkelijk tafereel op je aanrecht. 

Expositie

Heb je nog een aantal mooie kunstwerkjes, of een aantal antieke borden die je nergens kwijt kan? Stal ze dan uit in je keuken! Door een klein lijstje op je aanrecht te zetten zorg je meteen voor een nette opvulling en voeg je ook jouw eigen touch toe. Met bijvoorbeeld mooie borden is het leuker om deze op te hangen in de keuken. Het is namelijk ook zonde als deze alleen maar in de kast stof staan te vangen. Maak er een mini expositie van aan je muur en eigen jezelf de ruimte zo ook toe. 

Pruttelpot

Geen ruimte voor die paar grote pannen? Stal ze dan uit op het fornuis. Zo voelt het meteen wat huiselijker en gezelliger aan. Ook lijkt het dan alsof er altijd een pan staat te pruttelen op het fornuis, dit geeft mensen weer het gevoel van thuis. Zo maak je een echte leefkeuken van jouw keuken.