Zo maak jij je eigen meubels!

Zit je wat krap bij kas, ben je een handige harry of wil je gewoon kijken wat je in mars hebt? Misschien is het maken van je eigen meubel wat voor jou. In deze blog lees je waar je op moet letten en welke stappen je moet nemen om tot jouw eigen gefabriceerde droommeubel te komen.

Maak je meubelkeuze

Het begint natuurlijk allemaal bij je meubelkeuze. Ik raad je aan om eerst goed na te denken over wat je wil maken, het is meestal een tijdrovend project dus je moet er volledig achter staan voor je begint. Als het je eerste meubel is wat je gaat maken dan raad ik je aan om een meubel te kiezen wat niet al te moeilijk is, het valt namelijk best tegen! Begin eens met een kastje of een kruk. Inspiratie nodig voor een meubelstuk? Ga op onderzoek uit! Pinterest en Google afbeeldingen kunnen je goed voorzien van de nodige voorbeelden.

Wat voor hout ga je gebruiken?

Nu je weet wat je wilt gaan maken moet je naar de volgende stap. Wat wordt het materiaal dat je gaat gebruiken? Ik raad je aan om opzoek te gaan naar een houtsoort die niet te stug is. Heb je daarnaast al nagedacht of je het van nieuw hout wil maken of hout wat nog een ronde mee kan? Durf ook eens out-of-the-box te denken door bijvoorbeeld pallets te gebruiken. 

Maak een tekening voordat je begint

Ik weet dat het wat suf klinkt maar een tekening maken voordat je begint is erg belangrijk. Op deze manier kan je precies uitrekenen hoe lang de stukken hout moeten zijn. Ook krijg je gelijk goed inzicht in wat je nodig hebt voor je dat echt kan beginnen met je project.

Toch nog wat hulp nodig?

Ben je enthousiast geworden alleen ben je bang dat je niet handig genoeg bent om een eigen meubel te knutselen? Er zijn vele workshops die je kan volgen waarbij je begeleiding krijgt in het proces van het kiezen van een meubel tot schuren voordat je het in je huis plaatst.