Een thuisgevoel creëren met nieuwe meubels

Als je net een geheel nieuw meubilair hebt aangeschaft, lijkt het misschien alsof je huis niet helemaal meer van jou is. Je krijgt een beetje het gevoel dat je een showroom inloopt in plaats van jouw woonkamer! Hoe zorg je nu dat je toch weer een thuis sfeer kunt creëren?

Maak het één geheel

Het is belangrijk dat je jouw meubels goed verwerkt in je al bestaande interieur. Een nieuwe bank, nieuwe salontafel en nieuwe stoelen, het past misschien wel bij elkaar, maar het lijkt niet direct bij elkaar te horen. Ook lijkt het interieur van de rest van het huis er niet bij te horen. Creëer eenheid door een groot tapijt neer te leggen en hier vervolgens de meubels (deels) op te zetten. Zo schep je het idee dat ze echt bij elkaar horen. 

Personal touch

Wat is nu de beste manier om er echt jouw stekkie van te maken? Voeg persoonlijke details toe! Denk hierbij aan fotolijstjes of souvenirs. Ook kun je natuurlijk details toevoegen met bijvoorbeeld kussens met motieven en spiegels of posters voor aan de muur. Zo kun je dus een nog groter geheel creëren en het goed laten overlopen in de rest van je woning.

Goede belichting

Een belangrijk aspect van je woning is natuurlijk de verlichting. Hier kun je namelijk gemakkelijk de sfeer mee maken of juist breken. Het zou natuurlijk ook niet staan om een geheel nieuw meubilair te hebben terwijl er een simpel peertje aan het plafond hangt! Door een mooie en passende lamp te kiezen trek je het gehele interieur bij elkaar. En als je eenmaal nieuwe meubels hebt, kun je vervolgens ook goed bepalen op welke punten je graag verlichting zou willen hebben.