Waar goedkoop laminaat kopen en laten leggen?

Heb jij net voor het eerst een huis gekocht of ligt er een verbouwing of verhuizing in het verschiet? Dan is de vloer vast en zeker onderwerp van gesprek. Het liefst niet te duur, want alles bij elkaar opgeteld is zo’n verhuizing of verbouwing een flinke aanslag op jouw portemonnee. 

Goedkoop en slim inkopen is in zo’n geval een absolute must. Je wilt natuurlijk wel binnen het budget blijven. Je hebt besloten dat je gaat voor een laminaatvloer. Het liefst nog een beetje goedkoop ook.  Maar is het wel de moeite waard, zo’n goedkope laminaatvloer? En krijg je dan wel een kwaliteitsvloer? 

Jazeker, want kwalititatief laminaat hoeft namelijk helemaal niet duur te zijn! Het is alleen de truc om het op de juiste plek te kopen op het juiste moment.

In deze blog over goedkoop laminaat vind je een aantal handige tips in de zoektocht naar een goede laminaatvloer.

Kijk verder dan de bouwmarkt en de – voor u – bekende partijen

Ga je laminaat kopen? Dan ben je vast al onderweg naar de bouwmarkt of één van de grotere ketens op het gebied van wonen. Maar is dit wel de juiste plek voor het kopen van goedkoop laminaat? Of maken ze gebruik van de naamsbekendheid en zijn de vloeren helemaal niet zo gunstig geprijsd als wordt gezegd.

Er is maar één manier om dat uit te zoeken: HET INTERNET. Online kun je namelijk super eenvoudig prijzen vergelijken en partijen (in de buurt) vinden die u nog niet kende. 

U zult zien dat er heel veel bedrijven zijn met laminaatvloeren. sommige partijen, zoals bijvoorbeeld Luxuryfloors.nl hebben zelfs een laagste prijsgarantie! Vind je de vloer ergens anders goedkoper? Dan krijg je de vloer gratis

Goedkoop is duurkoop? Let op de kwaliteit.

Goedkoop is duurkoop, je hebt het één van je ouders vast en zeker eens horen zeggen. Toen heb je waarschijnlijk de goed bedoelde adviezen in de wind geslagen. Nu je laminaat gaat kopen willen we je toch op het hart drukken dat er een groot gevaar op de loer ligt: het gebrek aan kwaliteit

Maar waar moeten je dan opletten en hoe herken je kwaliteit? Hieronder hebben wij voor jou de verschillende kwaliteiten toegelicht.

De kwaliteit van een laminaatvloer is te onderscheiden door de dichtheid en toplaag van de vloer. De kwaliteit van het ‘HDF (High Density Fiberboard)’ is het hoogst. Kom je in de zoektocht een goedkope laminaatvloer een HDF laminaat tegen die aantrekkelijk geprijsd is? Dan kun je ervan uitgaan dat de kwaliteit hoog is. LET OP: Kies niet voor – de vaak nóg goedkopere – MDF laminaat vloeren.

Goedkope laminaat merken met hoge kwaliteit

Een HDF laminaat vloer dus….. Maar welke merken staan eigenlijk bekend om hun kwaliteit? Hieronder vind je opsomming van goedkope en kwalitatief hoge laminaatmerken:

  • Kronoswiss
  • Classen Laminaat
  • Egger

Restpartijen kunnen voor grote voordelen zorgen

Hebt u maar een kleine ruimte in huis die u wilt voorzien van een laminaatvloer? Dan zit u niet vast aan de standaardpakketten. Zoek dan ook altijd naar restpartijen. De vloerenwereld beweegt snel en leveranciers hebben vaak overtollige voorraden wanneer ze haast alle m2 van dat type vloer hebben verkocht. Zo vind je bij sommige partijen laminaat al vanaf € 0,75 per vierkante meter! Bizar toch?!

Zelf doen of laminaat goedkoop laten leggen

Koop je een goedkope laminaat vloer? Dan is het natuurlijk zonde om het geld dat je bespaard hebt meteen weer weg te gooien door een dure vloerenlegger in te huren. De goedkoopste optie is dan ook om zelf de vloer te leggen. En heel eerlijk? Zo moeilijk is het leggen van een laminaatvloer nou ook weer niet. 

Ben je zelf niet erg handig bent of heb je er gewoonweg geen tijd voor? Dan kun je er ook voor kiezen een professionele vloerenlegger in te huren. Bijkomend voordeel? Vloerenleggers geven vaak een zogenaamde ‘leggarantie’ waarbij u garantie krijgt op de vloer als deze binnen de gestelde garantietermijn problemen heeft. 

Wat zijn goede legprijzen voor laminaat?

Het leggen van een laminaatvloer wordt vaak uitgedrukt in vierkante meters (m2) Vaak betaalt u dan ook per gelegde vierkante meter. De prijzen voor het leggen van een vloer vindt u al vanaf € 6,- per m2. 

OPLETTEN:

Sommige partijen rekenen ook nog kosten voor het plaatsen van (plak)plinten en de ondervloer, terwijl ze een lage prijs per m2 betaalt. 

Kijk dus ook naar de zogenaamde secundaire plaatsingsvoorwaarden!

Veel succes in de zoektocht naar goedkoop laminaat

Wij hopen dat we je een helder beeld hebben kunnen geven over de do’s en don’ts bij het kopen van een goedkope laminaatvloer. Mocht je vragen hebben, dan kun je altijd het team van elanmeubelen.nl raadplegen.