Zo creëer je deze winter een warme sfeer in huis

Elanmeubelen-Warme-Sfeer-In-Huis

De kerst is net afgelopen en misschien ben jij alweer van plan de kerstversiering op te bergen. De gezellige sfeer van de lampjes in de boom en andere tierelantijntjes is dan ver te zoeken. Toch wil je in de winter wel een warme sfeer in huis. Daarom geven we in dit artikel 5 tips om je huis een warme sfeer te geven.

Kaarsjes

Hoe cliché het ook klinkt, een warme sfeer in huis creëer je door kaarsjes aan te steken. In combinatie met andere gedempte verlichting zorgt het kaarslicht voor een gezellige sfeer. Daarbij maakt het niet uit of je voor een waxine lichtje gaat of een grotere kaars. Als het de sfeer maar gezellig maakt!

Temperatuur

Je zal het er zeker mee eens zijn als we zeggen dat een koud huis ongezellig is. Zorg er daarom altijd voor dat de temperatuur in jouw woning aangenaam is. Vooral de kamers waar je veel bent zijn heel belangrijk. Denk aan de woonkamer, de keuken en de badkamer. Zo voel je je lekker op je gemak en kom je heerlijk tot rust.

Kussens

Kussen zorgen voor extra comfort. Een bank waarin je helemaal weg kunt zakken is toch heerlijk? Kussen zijn lekker zacht en perfect om lekker de hele avond op te liggen. Je kunt ze overigens niet alleen op de bank of op een stoel leggen, maar ook op de grond. Zo creëer je een lekker hoekje om bijvoorbeeld een boek te lezen.

Kleuren

Wellicht ken je de termen ‘warme’ en ‘koude’ kleuren. Ook kleuren hebben invloed op onze gemoedstoestand. Kies daarom voor warme kleuren wanneer je een warme sfeer in huis wilt creëren. Kies bijvoorbeeld bordeaux rood, legergroen of taupe. Ook is het een goed idee om je te beperken tot een aantal kleuren. Neem kleuren die goed bij elkaar passen, zo ontstaat er een heel harmonieus beeld.

Hout

Hout is een natuurlijk materiaal dat gecombineerd kan worden met elk interieur. Natuurlijk kun je daarbij voor heel basic gaan, zoals een tafel van eikenhout, maar je hebt ook hele mooie bewerkte houtsoorten zoals kersenhout of beukenhout. Ga je echt voor trends? Dan is mangohout een uitstekende keuze. Hout heeft niet alleen een warme uitstraling, maar ruikt ook nog eens heerlijk als het onbewerkt is.