Tips voor het opknappen van je huis met een klein budget

Opknappen-Huis-Klein-Budget-Elanmeubelen

Ben jij net verhuisd, of is je huis na een aantal jaren toe aan een opknapbeurt? Het opknappen van een huis kost vaak best veel geld, maar geen zorgen. Ook met een klein budget kun jij je huis leuk opknappen. In dit blog lees je diverse tips die jou gaan helpen met een het snel en goedkoop opknappen van je huis. 

De muren

Het uiterlijk van de muren, bepaald voor een groot deel hoe jouw woning eruit komt te zien. Zitten er vlekken op de muren, bladdert de verf of vind je de kleur niet meer mooi? Dan is het tijd om je muren een likje verf te geven. Je kunt je verf halen bij een bouwmarkt, dan betaal je vaak wat meer geld, maar je kan je verf ook bij een budgetwinkel kopen, zoals de action. En vergeet natuurlijk niet om de aanbiedingen in de gaten te houden. Korting op verf is altijd mooi meegenomen. Ook kost het verven van je muren niet al te veel tijd. Dus waarom wachten? Ga naar de winkel, koop verf en begin met het verven van je muren.

Ben jij erg creatief aangelegd? Dan is een muurschildering wat voor jou. Dit decoreert gelijk de ruimte en het is goedkoper dan een mooi schilderij. Print een afbeelding uit, trek het over op de muur of schets een ontwerp en je kan gaan beginnen met verven. Zo heb je binnen een paar uurtjes een kunstwerk gecreëerd. 

Planten in huis

Planten geven een huis een gezellige levendige sfeer. Planten zorgen voor een huiselijk gevoel, een beetje groen in huis is daarom niet verkeerd. Ben jij die persoon die nog  wel eens vergeet om de platen ook daadwerkelijk water te geven? Misschien zijn kunstplanten wat voor jou. Je hoeft ze geen water tegen, maar ze zien er altijd goed uit. Ideaal voor jou. Kies jij meer fan van echte planten, overweeg dan vetplantjes. Vetplantjes hebben weinig water nodig en blijven lang goed. 

Tweedehands meubels

Meubels kosten nu eenmaal veel geld, maar dit betekent niet dat jij de jackpot voor een bank moet betalen. Neem eens een kijkje bij de kringloop winkel. Je zult versteld staan van alles wat ze verkopen. Bij de kringloopwinkel vind je voor een leuke prijsje mooie meubels die een tweede leven krijgen. Ook voor accessoires en decoraties kun je een kijken bij de kringloopwinkel. Wie weet vind jij de perfecte lamp of vaas die helemaal past bij jouw interieur. 

Heb jij nu meubels of accessoires die je niet meer mooi vind en aan vervanging toe zijn? Breng de spullen naar een kringloopwinkel, misschien heeft iemand anders er nog wat aan. Weggooien is zonde als je er iemand anders blij mee kan maken.