Tips voor de kerstdecoratie

Kerstdecoratie-Elanmeubelen

Het is over een maand weer zover, de kerst gaat beginnen. Dit houdt ook in dat het tijd is om je huis te gaan decoreren voor de kerst. De een vindt een kleine kerstboom voldoende en de ander heeft zijn/haar hele huis vol met kerstdecoratie. Ongeacht wat je ook mooi vindt, er is voor iedereen wat wils. In dit blog lees je verschillende tips om je huis te decoreren voor de kerst. 

Eyecatcher

Veel mensen kopen ieder jaar weer nieuwe kerstspulletjes, waardoor je ieder jaar steeds meer hebt. Veel kleine kerstdecoraties, doen je huis rommelig doen ogen, doordat er veel staat. Dit wil je natuurlijk niet hebben. Ga daarom voor de grotere kerstdecoraties en vul de rest eventueel aan met wat kleinere decoraties. Voor de eyecatchers kun je kiezen voor een grote kerstkrans aan de muur, of een mooie volle kerstboom. Dit zijn mooie statement decoraties en dit kun je aanvullen met wat kleinere decoraties, zoals een kaarshoudertje of een bloemstuk. 

Kleur kerstdecoratie

Iedereen weet dat rood en wit de traditionele kerstkleuren zijn. Dit betekent niet dat al jou decoratie ook daadwerkelijk rood of wit moet zijn. Misschien houd jij wel helemaal niet van de kleur rood. Het maakt niet uit voor welke kleur je kiest. Je kan je huis en kerstboom decoreren zoals jij dat mooi vindt. Je kan uit een heleboel kleuren kiezen, taupe en lichtblauw zijn op het moment ook populaire kleuren voor de kerst. Kies wel een of twee kleuren. Meerder kleuren ziet er vol en druk uit en dit wil je ook niet.

Verlichting

Verlichting kan met de kerst zeker ook niet vergeten worden. Verlichting zorgt voor sfeer en knusheid. Decoreer je huis en kerstboom daarom met leuke verlichting. Vergeet ook de kaarsen niet. Kaarsen zijn in de winter super gezellig en helemaal met de kerst. Koop wat leuke kaarslicht houdertjes, theelichtje erin en klaar is kees. Om het helemaal speciaal te maken kun je kiezen voor geurkaarsen, dit zorgt voor een leuke sfeer en een lekkere geur. Je huis is direct een stuk gezelliger met alle verlichting.