Tips voor een industrieel interieur

Industrial-House-elanmeubelen

We lijken geen genoeg te kunnen krijgen van de stoere industriële woonstijl. En, what’s not to love? De industriële woonstijl is perfect te combineren met andere woonstijlen en brengt een stoere sfeer aan in je woning. Wij geven je inspiratie en tips om de perfecte sfeer in je industriële interieur aan te brengen en te creëren. 

1. Industriële verlichting

Industriële verlichting; je kan er tegenwoordig niet meer omheen. Industriële verlichting heeft een robuuste uitstraling, dit komt meestal doordat de industriële lampen gemaakt zijn van metaal of staal. De meeste bekende variant van de industriële lamp is wellicht wel de fabriekslamp: een ruwe stoere hanglamp welke een echte eyecatcher is in de woning. Deze lamp wordt zo genoemd omdat het net lijkt alsof de lamp uit een fabriek komt.

2. Gebruik van materialen

Typerend voor een industrieel design is natuurlijk het gebruik van metaal. Hierbij kan het zo groot en stoer zijn als je zelf wil. Denk bijvoorbeeld aan een stoere, gave bar met metalen platen of zelfs ijzeren platen tegen de muur. Ook zijn er tegenwoordig veel meubels  te vinden gemaakt van metaal, zoals oude lockerkasten of stoere tafels met metalen krukken of stoelen.

3. Muren

Bij een industrieel huis denk je een muur met grove bakstenen aan de muur of een behang met een stoere print. Vind je een bakstenen muur te duur, dan kun je ook behang kopen wat er hetzelfde uitziet als een stenen muur. Let wel op dat het behang niet te donker en heftig wordt. Wij raden daarom aan om eerst te beginnen met een kleinere wand, zodat je je interieur stapje voor stapje steeds meer industrieel kan maken.

4. Accessoires

Een industrieel interieur kan soms nog wel een ongezellig en somber overkomen, maar dit hoeft absoluut niet zo te zijn. Met een paar simpele accessoires kan er al snel wat warmte worden toegevoegd aan de ruimte.Denk hierbij bijvoorbeeld aan het gebruik van licht. Dit geeft direct een andere sfeer aan de ruimte. 

Ook is het ook van belang om wat kleur toe te voegen aan de ruimte. Dit kan met kussentjes, kleden of een kleurtje op de muur. Houdt het wel simpel en maak het niet te bont. Maar ook kan er warmte worden toegevoegd door middel van fijne, zachte materialen, zoals een mooi schapenvachtje op de bank of een koeienhuid op de vloer.  

5. Schuifdeuren

Wanneer de ruimte het toelaat, is het plaatsen van een industrieel schuifdeur super tof. Dit is een super tip om een industrieel karakter toe te voegen aan een ruimte. Daarnaast is een schuifdeur ook nog eens ontzettend praktisch: zijn er een keer wat minder gasten, dan kun je simpel met een schuifdeur de ruimtes afsluiten en privacy creëren voor de gasten.