Waar moet je op letten bij het kopen van een bank?

Budgettips-Interieur-Elanmeubelen

Het belangrijkste doel van deze tips is om goed na te denken over je wensen en mogelijkheden thuis, en we hopen je via deze blog verder te helpen. U heeft een redelijk idee van wat voor soort bank u wilt, maar waar moet u op letten als u door woonboulevards bladert?

Bank met of zonder poten?

Een grote verscheidenheid aan banken kan grofweg worden onderverdeeld in banken met en zonder poten. Is dat echt zo belangrijk? Wij denken van wel, zeker als je woonkamer niet te groot is. Een bank zonder poten (of een hele lage vloer) ziet er meteen erg lomp uit en lijkt meer ruimte in te nemen in je woonkamer, terwijl een bank met poten in een kleinere kamer ervoor zorgt dat de vloer zichtbaar blijft. Dit is natuurlijk maar een truc, maar door je woonkamer een grotere uitstraling te geven, krijg je een gevoel van vrijheid en rust. Absoluut de aandacht waard! 

Driezitsbank

De banken zijn er in vele soorten en maten. De grootte van de bank hangt natuurlijk af van de grootte van de woonkamer ruimte. We denken echter dat er nog andere dingen zijn waar je rekening mee moet houden bij het kopen van een nieuwe bank. Driezitsbanken zijn erg populair, maar denk goed na over het gebruik van de bank. Driezitsbanken zijn ideaal voor twee personen die willen genieten van ruimte en comfort, maar vreemd genoeg zijn ze voor drie personen vaak niet zo prettig. Een aanzienlijk deel van de driezitsbank bestaat uit twee kussens, dus de tussenpersoon zit tussen of op de twee kussens. In dit geval koop je het best twee kleinere banken, een grote hoekbank of twee tweepersoonsbanken met bijpassende fauteuils.

Bank interieur

De nieuwe bank heeft verschillende stof opties, zodat je een bank kunt kiezen die aansluit bij jouw persoonlijke wensen en stijl. Een combinatie van stof, leer, kunstleer of stoffering; alles is mogelijk. Pas op voor kinderen en huisdieren die de nieuwe bank kunnen bevuilen en/of beschadigen. Houd er ook rekening mee dat wanneer de bank regelmatig aan de zon wordt blootgesteld (achter het glas), bepaalde bekledingen (zoals katoen en leer) relatief snel zullen vervagen. Zelfs als je vaak een donkere spijkerbroek draagt, kunnen er donkere vlekken ontstaan ​​op de katoenen bekleding van de nieuwe bank.

Soms is het te gemakkelijk om door gebruikers te worden genegeerd, maar na het kopen van een bank vergeten ze vaak deze te onderhouden. Dit is essentieel om de bank in goede staat te houden. Wij raden u aan het juiste onderhoudsproduct of garantieplan voor uw nieuwe meubelen aan te schaffen