Zo richt je een Scandinavisch interieur in

Inspiratiefoto’s van Scandinavische interieur zie je al jarenlang op Instagram en Pinterest voorbijkomen. Maar zoals bij elke trend moeten we toch even wennen. Is dit wel iets voor ons? En hoe moet ik dit zelf toepassen? Inmiddels hebben steeds meer mensen deze woonstijl toegepast. Ook wat voor jou? Met deze tips gaat het je zeker weten lukken om een Scandinavisch interieur samen te stellen. 

Wit, wit, pastelkleuren en.. wit

Het Scandinavische interieur herken je direct aan de kleuren en materialen die gebruikt worden. De focus ligt op lichte kleuren. Wit en pasteltinten zie je dus veel terug. Vooral bij kleine woningen is dit erg fijn, omdat lichte kleuren voor een optisch grotere ruimte zorgen. Daarnaast is hout erg populair. En dan het liefst ook nog zo licht mogelijk. Wil je een keer een ‘uitspatting’ maken wat betreft kleur, dan heb je met een pastelkleur als lichtblauw of lichtgroen vaak al genoeg. Makkelijk, toch?

Natuurlijk licht

Ondanks dat de lichte kleuren al voor veel licht zorgen, is natuurlijk licht ook erg belangrijk. Overigens niet alleen in het Scandinavische interieur, maar in allerlei verschillende woonstijlen. Zorg dus dat er voldoende licht van buitenaf komt. Plissegordijnen zijn bijvoorbeeld heel geschikt, maar aluminium jaloezieën doen het ook heel goed binnen deze woonstijl. Dit komt vooral doordat deze vormen van raamdecoratie een romantische sfeer bieden. 

Meubels en accessoires

Bij deze woontrend lijkt het vooral veel te draaien om het minimalisme. Het moet niet te druk zijn, omdat het interieur juist voor rust moet zorgen. Qua meubels kan je daarbij denken aan witte eettafels en salontafels en voor stoelen zijn doorzichtige (plastic) stoelen en stoelen zoals op de kopafbeelding aan te raden. Zo zorg je voor voldoende overzicht. Door zware meubels en stoelen te plaatsen, verbreek je de rust die je in het Scandinavische interieur juist veel terug wil zien. 

En last but not least: accessoires! Posters, lampen, een mandje met woontijdschriften.. Laat je creativiteit de vrije loop. Maar ook hier geldt: maak het niet te druk. Rust moet de overhand houden. Kies daarom voor lampen met transparante look, posters met kleine zwarte details of met mooie quote en koop alleen woontijdschriften met een cover die bestaat uit rustige tinten. Zo zorg je nog steeds voor een mooi geheel. 

Nog meer inspiratie voor het Scandinavische interieur opdoen? Neem eens een kijkje op Wooninspiratieblog.nl